Flexvux

MENY

Kockutbildning bas

Två kock-händer som håller fram en tallrik med vackert upplagd mat, ris, grönsaker och kyckling.

Foto: Jörgen Johansson

Kockutbildning bas 1 år

Vår kockutbildning bas ger dig grundläggande kunskaper för att arbeta inom mat och måltider. Du får en attraktiv utbildning i en bransch där det finns mycket stora utsikter till anställning efter studierna. Utbildningen ger en bred kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök samt för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet.


Möjlighet till påbyggnad 0.5 år

Nu finns möjligheten att fortsätta studera ytterligare en termin efter utbildningen för att få ännu bredare kompetens inom området. Kockutbildning med påbyggnad motsvarar yrkesutgången kock på gymnasial nivå. Det innebär att du läser en tredje termin där du fördjupar dina matlagningskunskaper ytterligare.

Framtidsutsikter

Efter utbildningen kan du söka arbete som kock. Exempel på arbetsplats kan vara personalmatsal, skolmatsal, lunchrestaurang, sjukhuskök eller snabbmatsrestaurang.


Behovet av kunskaper för att komponera en välsmakande måltid anpassad efter olika målgrupper blir allt större. För att få en hållbar utveckling krävs kunskaper i livsmedelshantering, matlagning, matsäkerhet, måltidsmiljö och matens klimatpåverkan, etik och miljö.

Kurser



Termin 1






Hygien

100 poäng





Branschkunskap inom



 

 


restaurang och livsmedel

100 poäng

 

 



Livsmedels- och näringskunskap

100 poäng


 

 


Matlagning 1

100 poäng





Termin 2






Specialkoster

100 poäng





Matlagning 2

200 poäng





Matlagning 3

200 poäng





Valbar termin 3






Mat och dryck i kombination

100 poäng





Servering 1

100 poäng





Matlagning 4

200 poäng





Service och bemötande

100 poäng










Litteraturlista Här ser du vilka böcker och vilken utrustning som används på kockutbildningen.

Behörig

Grundskola och minst betyg E eller Godkänt i kurserna svenska/svenska som andra språk eller motsvarande.
Har du yrkeserfarenhet från köks– eller livsmedelsbranschen är det en merit.

Ansökan

Nästa kursstart är 9 augusti 2021. Sista ansökningsdag är 1 juni, därefter i mån av plats.

Ansök här!öppnas i nytt fönster


Om du bor i en annan kommun ska du göra din ansökan tillsammans med studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar litteratur och arbetsskor.


För att finansiera dina studier kan du söka studiemedel från CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Läs mer på www.csn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson

Vill du ha mer information? Kontakta någon av våra studie- och yrkesvägledare!


Ann-Sofie Säbom

telefon 0734-25 36 87, skicka e-post till Ann-Sofie


Gunnilla Knutsson

telefon 0734-25 36 48, skicka e-post till Gunnilla


Susanne Johnsson

telefon 0734-35 67 26, skicka e-post till Susanne




Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-76 20 21
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun